AKTUELNO

Gradski menadžer je istakao da su građani na izborima za Beograd jasno stavili do znanja da su zadovoljni dosad urađenim i dali snažnu podršku za nastavak projekata.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je, gostujući u emisiji "Žikina šarenica" da velika pobeda na proteklim beogradskim izborima za listu SNS znači i veliku odgovornost i to da su građani izabrali nastavak promena u prestonici.

- Gradani su nam odali priznanje i rekli - radili ste dobro, ali to je i velika odgovornosta da nastavim sa ovim projektima - rekao je Vesić. On je dodao da sada treba nastaviti sa projektima zahvaljujući kojima Beograd svakog dana postaje bolje mesto za život.

Podsetio je da je urađena rekonstrukcija Kosančićevog venca, koji postaje srpski Monmartr. Uređena je i ulica Kralja Petra, novu garažu na Obilićevom vencu, ulicu Maršala Birjuzova. Podseća i da je za prethodne četiri godine urađeno 20.000 metara kvadratnih pešačkih zona.

Foto: Printscreen

- Ovo je sve projekat našeg čuvenog i inače prvog gradskog urbaniste Emilijana Josimovića iz 1867. godine, kada je prvi put Beograd i urbanizovan - rekao Vesić.

Vesić kaže da se radi na tome da se očuva tradicija, a istovremeno Beograd učini lepšim i pokaže njegovo pravo lice.

Savska i Karađorđeva ulica i deo oko Save postaće, kako ističe, najlepši deo prestonice.

- U narednih nekoliko meseci započinjemo rekonstrukciju cele Karađorđeve ulice, koja će biti potpuno uređena. Nastavićemo Savsku promenadu od Beograda na vodi do beogradske Tvrđave. Na Kosančićevom vencu, na završetku ulice Kralja Petra biće nova Gradska galerija i lagumom će građani moći da dođu iz Karađorđeve na Kosančićev venac, a samim time pešice kroz Kralja Petra do Knez Mihajlove. - kaže Vesić.

Ovo je prvi put, kako kaže, da se grad i fizički povezuje sa rekama.

Menadžer je podsetio da su uređene fasade u Savskoj i Karađorđevoj ulici da građani tek sada mogu da vidi kakvi su bili objekti u tim ulicama. Kazao da su uređeni mnogi delovi Beograda i da će biti nastavljeno uređenje pešačke zone u centru Beogradu.

Fond za mlade talente - nada za nadarene

Govoreći o mladim talentima Beograda, Vesić kaže da postoji fond koji podržava srednjoškolce, ali da će u narednom periodu proširiti delatnost i obuhvatiti više generacija.

Foto: TV Pink

- Pomogli smo 170 dece i to je jedinstveni fond koji razvija talenat kod mladih, obezbeđuje sredstva za instrumente, odlaske na takmičenja, usavršavanja i tako dalje. Mnogo dece je prošlo kroz isti, a ja sam pomogao Tomi iz Pinkovih zvezdica koji je dobio priliku da iskaže svoj talenat - kaže gradski menadžer.

Foto: TV Pink

#Beograd

#Goran Vesić

#Izbori

#žikina šarenica

'